Het boek ‘Monddood’

Aan een narcist ontsnapt

‘Mijn man vond het normaal dat ik bijna elke dag klappen kreeg’

Wist je dat ik een giftige relatie had met de biologische vader van mijn zoon? Hij leed aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis en hij manipuleerde mij zo erg dat ik mezelf kwijtraakte. Ik ben fysiek zo mishandeld dat ik meermaals de dood in de ogen heb gekeken maar ik ben ook psychisch verschrikkelijk misbruikt. De ene keer hield hij intens van me en andere keer haatte hij mij enorm. Dit wisselde elkaar zo af dat ik fysiek en emotioneel beschadigd ben geraakt. Ik moest vluchten voor mijn eigen veiligheid en die van mijn kind.  Dat ik als therapeut in een dergelijke situatie terecht ben gekomen is bizar. Maar hierdoor kan ik nu heel goed invoelen wat cliënten meemaken in dergelijke situaties.

Ik merk dat de omgeving van cliënten net als mijn eigen omgeving destijds het niet begrijpen. Daarnaast hoor ik van cliënten dat ze zich bij collega’s van mij en de politie niet gehoord hebben gevoeld. Ook dat heb ik zelf ervaren in mijn zoektocht naar hulp en de vele keren dat de politie moest ingrijpen. Zo raakte ik, maar ik hoor dit ook van cliënten, nog verder geïsoleerd. Zelf was ik bijna dood, toen pas drong het tot me door dat hij nooit ging veranderen.

Veel mensen belanden in relaties met personen die hen slaan, kleineren of die andere vormen van geestelijke en lichamelijke mishandeling toepassen. Ik schreef dit boek over hoe het is om acht jaar in zo’n hel te leven. Wat ik beschrijf, tart elk voorstellingsvermogen, maar het is allemaal waargebeurd.

Hoe is het om een kind te krijgen van een narcist? Waarom is het zo lastig om weg te gaan? Monddood is niet slechts een huiveringwekkend autobiografisch verhaal en een spannende page-turner, maar dit boek bevat ook een katern met duidelijke uitleg over narcistische mishandeling en hoe hieraan te ontkomen, onderzoek bij andere slachtoffers en de checklist ‘Is mijn partner een narcist?’.

In Nederland zijn er naar schatting 1 miljoen mensen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Ze richten vaak enorm veel leed aan, vooral als de relatie lang duurt. Vandaar dat ik dit boek schreef: om slachtoffers te overtuigen om zo snel mogelijk los te komen en hun trauma te helen. Voor de algemene lezer is ‘Monddood’ een spannende thriller die je onderdompelt in de bizarre wereld van een narcist die het uiterst normaal vindt dat zijn vrouw bijna elke dag klappen krijgt. Ook de psychologische mishandeling, mijn eenzaamheid en de stalking nadat ik vluchtte, maken een onuitwisbare indruk.

Honderden donateurs schonken een bedrag via een crowdfunding om dit boek mogelijk te maken. Ik kreeg emotionele en dankbare verhalen binnen, van zowel mannen als vrouwen, maar ook van (volwassen) kinderen en familie van narcisten. Het geeft mij de bevestiging dat ‘Monddood’ voor veel mensen iets heel belangrijks kan betekenen. ‘Monddood’ is in alle (online) boekhandels te koop. Maar ook onderaan deze pagina kunt u het boek direct van de auteur aanschaffen. Het boek verscheen al meerdere keren in de pers, bekijk het op de ‘In de media pagina’. Een recensie lezen of schrijven? Dat kan hier.

Het boek is nu beschikbaar als paperback of als e-book.

Bestel het door op de knop hieronder te klikken en we sturen het je zo spoedig mogelijk toe.

Bekijk eerst de checklist “Is mijn partner een narcist”.

Wil je eerst op de hoogte worden gehouden en meer informatie ontvangen over het boek?
Meld je dan hieronder aan voor mijn nieuwsbrief. Je ontvangt direct de checklist “Is mijn partner een narcist”.