Lezingen en Workshops

Annemarie Braun, eigenaar van Annemarie Braun – Zorg voor Body & Mind, Psychodynamisch Therapeut/Coach en Yogadocent verzorgt ook lezingen en workshops op locatie in opdracht van groepen, bedrijven en instellingen.

De lezingen en workshops worden uiteraard op maat voor u gemaakt en kunnen op een locatie van keuze plaatsvinden.

Lezingen over de onderwerpen:

 • Narcistische Persoonlijkheidsstoornis: naar aanleiding van mijn boek: ‘Monddood – aan een narcist ontsnapt’ geef ik lezingen over narcisme. Hoe ontstaat het? Hoe ziet een relatie met een narcist eruit? Hoe ga je er mee om? Hoe heel je jezelf na een traumatische relatie met een narcist. Zowel de ouder-kind relatie, de romantische relatie maar ook narcisme op de werkvloer kunnen behandeld worden in deze lezing.
 • Stress en Burn-out: Hoe herken je de eerste signalen? Wat doe je preventief? Het aanleren van ontstress technieken en bewustzijn creëren
 • De verbinding tussen denken, voelen en lichaam: Wat je denkt roept een gevoel en vervolgens een lichamelijk reactie op. Bewustzijn creëren en een positieve omkering maken
 • Medisch onverklaarbare lichamelijke klachten: Stel je je dan aan? Nee? Waarom niet? De pijn is echt! Het begin van het einde.
 • Borderline Persoonlijkheidsstoornis: Wat is het? Hoe voelt het? Hoe ga je er als omstander of in je werk mee om?
 • PTSS: Hoe herken je de eerste signalen? Wat kun jij of je omgeving doen? Hoe kom je er weer uit.
 • Huiselijk geweld: Hoe ontstaat het? Wat zijn de signalen? Hoe ga je er als omstander of in je werk mee om?
 • Nabestaanden van suïcide: Wat maakt rouw na suïcide zo complex? Wat helpt en wat niet? (Annemarie Braun studeerde af op dit onderwerp)

Workshops:

 • Yoga: Op adem komen na een drukke werkdag, een binding dag of gewoon als leuk uitje!
 • Meditatie: Mediteren maakt je rustiger, geconcentreerder en effectiever. Leuke kennismaking b.v. op de werkvloer of tijdens een teambijeenkomst.
 • Mindfulness: Breng je gedachtenstroom tot rust, wees aandachtig aanwezig in het hier en nu.
 • Familie/organisatie opstellingen: Deze opstellingen doe je in een groep. Degene die een thema wil inbrengen nodigt uit de kring van deelnemers mensen uit om zijn of haar familie- of teamleden te representeren. Deze representanten hoeven daar niets voor te doen en hebben ook nauwelijks informatie over de familie van de cliënt. De cliënt heeft alleen een paar belangrijke feiten over de familie verteld. Dan stelt de hoofdpersoon, intuïtief, de representanten van haar of zijn familie- of teamleden in de ruimte op. Hij legt zijn handen op de schouders van de representant van zijn moeder en brengt haar naar de plek die zijn innerlijk beeld of gevoel aangeeft. Dan doet hij hetzelfde met de andere representanten, en ook met een representant van zichzelf.Vervolgens gebeurt er iets opmerkelijks en wonderlijks, waar we geen echte verklaring voor hebben: de representanten voelen zich als de werkelijke familie- of teamleden ten opzichte van elkaar. Zo ontstaat een meestal herkenbaar beeld van de verhoudingen en loyaliteiten in het systeem. Samen met de begeleider wordt gezocht om compleet te maken, wat nog niet voltooid was of bijeen te brengen, wat gescheiden of verloren was.

Klik hier voor meer informatie