Podcast serie: ‘Narcisme Onthuld’ in samenwerking met Editie Groene Hart

Voor EditieGroeneHart.nl maakt Annemarie een serie openhartige podcasts ‘Narcisme onthuld’. Hierin praat ze als professional en ervaringsdeskundige niet alleen over haar eigen verhaal, maar gaat ook in gesprek met slachtoffers. Onderwerpen zoals wat is een narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPS), hoe herken je NPS en hoe ga je ermee om komen uitgebreid aan bod.

Aflevering 1: In de eerste aflevering geeft Annemarie een duidelijke uitleg hoe je NPS herkent en wat een narcist en narcistisch misbruik met je doet.

Aflevering 2: In de tweede aflevering een gesprek met Mike, een mannelijk slachtoffer van een vrouwelijke narcist. Mike en Annemarie spreken samen over het verloop van de relatie, de relatie dynamiek, het narcistische misbruik en hoe je hiervan kunt herstellen.

Aflevering 3: In de derde aflevering spreekt Annemarie over narcisme op de werkvloer: de angstcultuur die een narcist als baas of collega teweeg kan brengen.

Aflevering 4: In de vierde aflevering een gesprek met Sandra, die samen met haar dochter slachtoffer was van een narcist. Sandra en Annemarie spreken samen over het verloop van de relatie, het narcistische misbruik en hoe zij en haar dochter hieronder geleden hebben en hoe ze zich uiteindelijk losgemaakt hebben van deze traumatische periode.

In de vijfde aflevering spreekt Annemarie met Michelle die een vader met een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft. Ze spreken over het seksuele, fysieke en psychische misbruik en hoe Michelle zichzelf terugvond.

In de zesde aflevering spreekt Annemarie over femicide: vrouwenmoord door (ex) partners. Annemarie legt uit wat het precies is en wat de connectie is met de narcistische persoonlijkheidsstoornis.

In de zevende aflevering spreekt Annemarie met Marly. Ze heeft een jarenlange relatie gehad en een kind gekregen van een narcist. Annemarie en Marly spreken samen over de relatie dynamiek met een narcist en wat het met haar gedaan heeft.

In de achtste aflevering spreekt Annemarie met Patricia. Ze heeft negen jaar een relatie gehad met een narcist. Annemarie en Patricia spreken samen over de intense manipulatie en psychische mishandeling die zij ervaren heeft in die jaren en hoe ze zichzelf hervond.

In de negende aflevering van de podcast Narcisme Onthuld spreekt Annemarie met Canan over haar ervaringen in een narcistische relatie met een politieagent, die zijn dienstwapen gebruikte om haar te bedreigen.

In de bijzondere 10de aflevering van Narcisme Onthuld duiken we dieper in de wereld van narcisme door het aangrijpende verhaal te horen van een volwassen vrouw wiens moeder narcistische trekken had.

Narcisme is een complex en vaak onbegrepen onderwerp, maar het heeft een verstrekkende impact op het leven van degenen die ermee te maken krijgen, vooral in de vormende jaren van hun leven. Onze gast deelt vandaag haar persoonlijke ervaringen en onthult hoe ze opgroeide met een moeder die narcistische eigenschappen vertoonde.