ademtherapie

Ademtherapie

Normaal gesproken gaat ademen vanzelf. De snelheid en diepte van je ademhaling past zich aan aan je activiteitenniveau. Ook in stressvolle situaties kun je merken dat je adem mee-reageert. Soms is dat in de vorm dat je ­­‘hoog’ gaat ademen of dat je je adem ‘vastzet’. Als dit gedurende korte tijd gebeurt, heeft dit geen nadelige gevolgen; het lichaam is in staat om zelf het evenwicht te herstellen. Spanning die echter te lang aanhoudt, kan tot een patroon leiden waarbij minder efficiënt geademd wordt. Dit kost onnodig veel energie en ligt aan de basis van veel spannings­klachten

Onverwerkte emoties hebben ook zo hun weerslag op jouw ademhaling zonder dat je je hier bewust van bent. Tijdens een sessie leer je adempatronen te herkennen en te analyseren. De betekenis achter ieder adempatroon vertelt iets over de persoon en zijn geschiedenis, evenals de manier waarop iemand in het leven staat. Door de adempatronen tijdens sessies te veranderen, verander je door jezelf te bevrijden van oude patronen en blokkades.

Het is een fantastische methode om meer in je lichaam te krijgen en te kunnen koppelen aan een emotie. Zowel positieve emoties als plezier, enthousiasme en blijdschap als ook minder positieve emoties als verdriet, angst en boosheid. Als je de laatste categorie niet kunt voelen kun je ook de eerste categorie niet voelen en dat maakt het leven vlak.

Een gezondere manier om met stress om te gaan, kan je aangereikt worden via ademtherapie. Doordat je tijdens een ademsessie vol en intens leert ademen, leer je ook vol en intens te leven. Ademtherapie is een individuele manier van werken waarbij de adembeweging van de behandelde persoon ondersteund en begeleid wordt en waar nodig weerstand gegeven wordt.Daardoor leer je je natuurlijke adembeweging (her)kennen. De reacties van je adem en lichaam op spanning worden vertrouwder en beter hanteerbaar. Het leren herkennen van de signalen van je lichaam vóórdat er een opgehoopte spanningstoestand ontstaat, speelt hierbij een belangrijke rol.

Klik hier voor meer informatie