regressie therapie

Regressietherapie

Dit is een therapievorm met een geheel eigen en toegepaste methode waarbij de oorzaak van een probleem centraal staat. De ervaring heeft geleerd dat een crisisperiode, een probleem, overtuiging of trauma, meestal te vinden is in de vroege jeugd. Regressietherapie lost problemen bij de kern op! Het is geen praat- of gedragstherapie maar een inzicht gevende en bevrijdende therapie. Er wordt gewerkt met de actuele hulpvraag.

Tijdens een sessie ga je in een lichte trance terug in de tijd. Terug naar de oorsprong van dat wat jou belemmert om je leven te leven zoals jij dat wilt.
Het doel van een sessie is emotionele bevrijding, lichamelijke verlichting, mentale opluchting en spirituele groei. Na een sessie zie je de samenhang tussen ervaringen uit je verleden en moeilijkheden van nu. Verder gaat deze therapie ervan uit dat je als cliënt zelf bepaald waaraan je wilt werken. Jij maakt als het ware je eigen behandelplan. Je onderbewuste wijst je de weg en haalt beelden, ervaringen en indrukken,naar boven die gekoppeld zijn aan oude overtuigingen, vragen of moeilijkheden die je huidige leven kleuren.

Tijdens een therapiesessie is het mogelijk om vanuit het onderbewuste informatie over jezelf bewust te maken, situaties te verwerken en te leren om in de toekomst anders met zaken om te gaan. Het blootleggen van momenten waarop je ( b.v. in je jeugd) een belangrijke keuze of beslissing hebt gemaakt of genomen is hiervan een onderdeel omdat juist die momenten een enorme doorwerking hebben in het heden. Vaak belemmeren ze ons in het maken van nieuwe keuzes.

Daarnaast kun je op zoek gaan naar krachtmomenten en deze ‘wakker’ maken zodat je daar in het hier-en-nu van kunt profiteren.

In principe is deze therapie geschikt voor iedereen met een gezonde intelligentie. Jouw bijdrage en verantwoordelijkheid is de belangrijkste inzet.

Klik hier voor meer informatie