Yogavormen

Deze yogavormen vind je terug in de online en privé yoga/meditatie lessen bij mij:

Power/Vinyasa Flow yoga

Zoals de naam al doet vermoeden is Power Yoga een krachtige en dynamische vorm van yoga en de westerse vorm van Ashtanga Yoga. Daar waar yoga door sommigen gezien wordt als gracieus en elegant gaat Power Yoga een stapje verder. Twee stappen verder. Power Yoga is spannend en inspannend en is geschikt voor iedereen die van uitdagingen houdt en wil bewegen. Het is zeker geen navelstaren en eerder zweterig dan zweverig. Er wordt bij Power Yoga gebruik gemaakt van oefeningen waarbij bewegingen centraal staan zoals de natuur die bedoeld heeft. Een onderdeel van Power Yoga is ook dat het complete lichaam erbij betrokken is. Dit leidt er toe dat je je na een aantal weken Power Yoga fitter, energieker en kalmer voelt. Vinyasa Flow is het mildere zusje van Power Yoga. In mijn online lessen zorg ik ervoor dat iedereen de lessen kan volgen. Zowel diegenen die vol voor Power willen gaan als hen die het wat rustiger aan willen doen door hen de Vinyasa Flow yoga opties te bieden.

Yin yoga (Stress Relief)

Kom rustig bij en breng je energieniveau op peil na bijvoorbeeld een dag hard werken. Yin yoga focust op het openen en ontspannen van het lichaam, om heling en vernieuwing mogelijk te maken. Yin yoga is een intens meditatieve yogastijl die voornamelijk uit zittende of liggende houdingen bestaat, waarin je het bindweefsel van je lichaam herstelt, mobieler en soepeler maakt. Ook voor zwangeren en hen met een blessure/beperking.

Slow Flow yoga

Slow Flow is het rustigere zusje van Power/Vinyasa Flow yoga. De houdingen houden we iets langer aan, het tempo is wat lager en gevorderde houdingen worden in de mildere opties gedaan. Tegelijkertijd wordt wel de meditatieve “flow” behouden zoals die vanuit de Vinyasa yoga ontstaan is.

Yin-Yang yoga

In Yin-Yang yogales komen zowel de dynamische yoga Yang  (Vinyasa Flow) als de rustige yoga (Yin) aan bod. Dynamische vloeiende bewegingen uit de Power yoga en Vinyasa Flow yoga worden afgewisseld met de verstillende houdingen van de Yin yoga. Zodat het dynamische gedeelte blokkades losmaakt en goed laat doorstromen en vervolgens ontspanning en herstel kan plaatsvinden.

Meditatie o.a. Yoga Nidra

Meditatie is onmisbaar geworden in onze huidige maatschappij. De hectiek van alledag maakt onze hoofden vol, onze lichamen gespannen en ons emotionele leven chaotisch. Meditatie zie ik als het mentale huishouden. Regelmatig opruimen, schoonmaken en ruimte maken zorgt voor ontspanning, rust en herstel. Zo behoud je rust in je dagelijks leven. Belangrijk onderdeel van de meditatie lessen is Yoga Nidra. Yoga Nidra vertaalt zich als ‘psychische slaap’, het lichaam slaapt, maar de geest blijft alert. Alle zintuigen trekken zich terug, behalve het gehoor. Het is een systematische methode om totale fysieke, mentale en emotionele ontspanning teweeg te brengen. In Yoga Nidra zijn we tussen slapen en wakker zijn in. Hierdoor krijgt de psyche inzichten die anders verborgen blijven. Daarnaast is het een zeer diepe ontspanning: 45 minuten Yoga Nidra staat gelijk aan 3 uur slaap!